Arhiva 2013

31. decembar 2013.

28. decembar 2013.

Draga deco, dragi svi, Deda Mraz će se u nedelju i utorak družiti sa vama i biti na raspolaganju za slikanje!

Praznično radno vreme:

 • 31. decembar: od 10-17h
 • 01. januar: maskenbal od 17-21h
 • 02. januar: NERADNI DAN

Od petka, 03.01. radimo uobičajeno!

27. decembar 2013.

Vulkan i Vulkančić od danas u Minicity Prodavnici za sve ljubitelje kvalitetne literature za decu, tinejdžere i odrasle!

26. decembar 2013.

Igrajte se i učite! Kada birate igračku za dete, naravno da Vam je bitno da, pre svega, dete bude zadovoljno i srećno. Ali znamo da je podjednako važno da detetu pružite takvu vrstu zabave koja će ga u isto vreme i naučiti nečemu novom, vežbati njegove brojne potencijale, podsticati kreativnost i vežbati logičke i motoričke sposobnosti.

Upravo takve igračke francuskog proizvođača Gigamic sada su Vam dostupne u Minicity Prodavnici! Gigamic igračke su veoma izazovne za sve uzraste, pa će i odrasli uživati u kreativnim zadacima koji su im postavljeni. Izrađene od najkvalitetnijih materijala, idealno kombinuju zabavu, kreativnost i izazovnost, a takve igre se dele sa prijateljima :)

Pogledajte u našem albumu o kakvim se igračkama radi… i uživajte!

26. decembar 2013.

Pozivamo vas na novo druženje sa Udruženjem za edukaciju “Volim prirodu”, od 19-20h!

Današnja tema je Nova godina.

Šta je specifično za ovaj praznik? Kakva su nam osećanja, kako ukrašavamo jelku i dom, zašto nas Deda Mraz nagrađuje, koje su nam najveće želje, da li smo zahvalni za ono što imamo i što smo naučili u prethodnoj godini… Dođite da se zabavimo i naučimo važne stvari!

25. decembar 2013.

“PUT OKO SVETA” – geografska radionica
U saradnji sa Novom kartografijom, u sredu od 18-19h za vas smo organizovali interaktivnu radionicu na temu geografije, na dečijoj karti sveta!

Sadržaj programa:

 • priča o zanimljivostima prikazanim na karti
 • upoznavanje dece sa kontinentima, okeanima, morima, rekama, biljnim i životinjskim svetom naše planete, istorijskim i kulturnim spomenicima, zanimljivim događajima i ljudima
 • pronalaženje i obeležavanje pojmova na karti kroz igru i zabavu

Kreator programa i animator: Jasmina Milenković, master geografije

21. decembar 2013.

Pozivamo vas na veliki maskenbal 01. januara 2014!!!

21. decembar 2013.

Danas se od 13-14h u našoj stomatološkoj ordinacijiSmile Clinic, doktorka Maša Pejić družila sa decom u velikoj želji da ih oslobodi straha od čika Zube i da ih nauči pravilnom održavanju higijene zubića.  Vidimo se opet za 14 dana!

19. decembar 2013.

Minicity Prodavnica od danas vam nudi izuzetno edukativnu i kreativnu igračku za malu i veliku decu :) Predstavljamo Vam KAPLA.

KAPLA je drvena konstrukcijska igračka. Igra se sastoji od niza identičnih borovih daščica. Jedinstvena veličina daščica, u odnosu 1:3:15, idealna je za gradnju mnogih različitih konstrukcija. KAPLA koncept je jednostavan. Nisu potrebni lepak, šrafovi ni klipovi kako bi daščice bile fiksirane. Svaka daščica se postavlja jednostavno oslanjajući se jedna na drugu uz pomoć gravitacije i ravnoteže. KAPLA omogućava deci da stvaraju, grade i eksperimentišu koristeći sopstvenu maštu. Sa KAPLA daščicama oni mogu da grade samostalno ili u društvu, sa prijateljima i porodicom. KAPLA igračke su pogodne za decu svih uzrasta, počevši od 3. godine.

Osnove igre su izuzetno jednostavne, ali sa određenim iskustvom igra postaje veoma složena. Gradeći, deca svaki put nešto nauče i tako unapređuju svoju tehniku gradnje kroz igru. Uvodeći dete u svet umetnosti, KAPLA stimuliše kreativnost, koncentraciju, ingenioznost i sposobnost adaptacije koje život zahteva od svakoga u svakoj životnoj dobi.

19. decembar 2013.

Danas od 19-20h novo druženje sa Udruženjem za edukaciju “Volim prirodu”!

Današnja tema je Zima. Kako se dolaskom najhladnijeg godišnjeg doba menja priroda, biljni i životnjski svet? Kad počinje zima? Koliko traje? Kako se oblačimo zimi? Koje su nam aktivnosti kad pada sneg? Dođite da se zabavimo i naučimo važne stvari!

18. decembar 2013.

Geografija za decu: radionica “PUT OKO SVETA” :)
U saradnji sa Novom kartografijom, u sredu od 18-19h za vas smo organizovali interaktivnu radionicu na temu geografije, na dečijoj karti sveta! Sadržaj programa:
 • priča o zanimljivostima prikazanim na karti
 • upoznavanje dece sa kontinentima, okeanima, morima, rekama, biljnim i životinjskim svetom naše planete, istorijskim i kulturnim spomenicima, zanimljivim događajima i ljudima
 • pronalaženje i obeležavanje pojmova na karti kroz igru i zabavu

Kreator programa i animator: Jasmina Milenković, master geografije

15. decembar 2013

14. i 15. decembar 2013.

Ovog vikenda dovedite klince da se pravimo najmaštovitije figurice i ukrase za jelku od predivne Jumping Clay gline,. Radionice traju od 11-19h, pridružite nam se!

14. decembar 2013.

12. i 13. decembar 2013.

četvrtak i petak će se sa decom od 16-17h, odnosno 18-19h u našoj Bel Medic bolnici družiti ORL specijalista, Mr sci dr Tatjana Ikić. 

Ona će na zanimljiv način našim malim posetiocima predstaviti svoju profesiju. Teme će biti:

 • Kako izgleda ORL pregled?
 • Koja je svrha ORL pregleda?
 • Aparati i instrumenti koje specijalista koristi…

Druženje i igra doktora i dece je najefikasniji način za prevazilaženje straha kod dece od pregleda :) Dobrodošli!!!

12. decembar 2013

Vredan i originalan poklon za svu decu uzrasta od 3-12 godina: poklon-vaučer bez ograničenja termina za nezaboravan Minicity dan!

11. decembar 2013.

Ekskluzivno i nesvakidašnje! Ručni rad!

U Minicity Prodavnicu stigle su Piccola Officina igračke, guralice i mrdalice, ručno pravljene i slikane, koje mame na bar jedan osmeh dnevno!

Sa ljubavlju osmišljene, da deca rastu u zdrave, srećne, pametne i vredne ljude!

  

09. decembar 2013.

PAŽNJA! Specijalna januarska ponuda za rođendanske proslave radnim danima:

 • za termin od 15:30-18:00 nudimo 50% popusta
 • za termin od 18:30-21:00 nudimo 20% popusta

Rezervišite na 011/414-6680 i uštedite  Više informacija na http://www.minicity.rs/sadrzaj/rodjendanska-basta/rodjendani-tarife-i-pravila/

08. decembar 2013.

08. decembar 2013.

Radionica za decu od 5 do 12 godina: „Koba Yagi KUTIJICA-RAM“

Na novoj KOBA YAGI radionici naučićemo kako se veze, i napravićemo unikatne sličice koje ćemo uramiti u originalan ram-kutijicu. Učeći da koristimo iglu i konac za šivenje i vez, razvijaćemo samostalnost, neophodnu finu motoriku, logičku i kreativnu inteligenciju i samopouzdanje. Sav materijal potreban za rad je obezbeđen, a sve kreacije koje nastanu na radionici nose se kući, tako da u nastalim kutijicama možete čuvati neke vama drage sitnice.

Najbolji rad dobiće na poklon KOBA YAGI set za šivenje!!! Dođite da se upoznamo, družimo, učimo zajedno i super se provedemo! VAŽNO! Kapacitet radionice je do desetoro dece. Prisustvo jedne odrasle osobe na radionici je neophodno.

07. decembar 2013.

06. decembar 2013.

Radionica za decu od 4-12 godina “Sister&me Softies UKRASI ZA JELKU”, od 17-19h

Ljubav u vreme novogodišnjih praznika posebno je podstaknuta kićenjem i darivanjem, i iskrenom radošću dece. Zato se spremamo na vreme i na radionici u petak vežbamo kako da napravimo novogodišnje ukrase u obliku sovica i jagodica. Čekamo vas da zajedno pravimo ukrase i okitimo našu SOFTIES jelkicu! Poklon od nas za najkreativniji rad biće pakovanje naših ukrasa!

05. decembar 2013.

19-20h radionica Udruženja za edukaciju “Volim prirodu” sa temom “Klimatske odlike”

Udruženje za edukaciju “Volim prirodu” i Minicity udružuju se u nastojanju da se deca uzrasta 4-10 godina na zabavan način edukuju o prirodi i prirodnim pojavama! Minicity SVAKOG ČETVRTKA u terminu 19-20h dočekuje predavače i članove ovog udruženja.

Ovog četvrtka pričamo o klimatskim promenama, elementima klime i faktorima koji utiču na klimu. Šta je temperatura, padavine, vetak, reljef, nadmorska visina? Kako svako od nas može pomoći u sprečavanju globalnog zagrevanja? Pozivamo sve posetioce Minicity-ja da nam se pridruže na ovoj interesantnoj radionici!

04., 05. i 06. decembar 2013.

Izložba dečjih radova “Ovako ja štedim” - Radionice “Dečja ekonomija”

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji u saradnji sa ERSTE Bankom realizovala je u oktobru likovni konkurs na temu „Ovako ja štedim“, koji je bio namenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola. Minicity ima zadovoljstvo da vam prikaže najlepše dečje radove na izložbi od 4-6. decembra :) 

U četvrtak i petak u 18h biće održane i dve edukativne radionice, sa ciljem da učenicima od 8 do 10 godina približi svet štednje, objasni razlike između želja i potreba i prikaže različite uloge koje imamo u porodici, zajednici i društvu. Radionice su deo programa “Dečija ekonomija” koji se sprovodi u osnovnim školama širom Srbije koje su u programu Dostignuća mladih. Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji je deo međunarodnog programa Junior Achivement Worldwide koji se sprovodi širom sveta i uključuje više od 10 miliona učenika godišnje. Svrha ovog programa je da približi stvaran svet biznisa mladim ljudima i razvija njihove potencijale.

04. decembar 2013.

Juče je Minicity ugostio izuzetno interesantnu panel-diskusiju u organizaciji McCann Truth Central Beograd ekspertskog centra, koji je u okviru kreativne agencije McCann Beograd zadužen za otkrivanje i identifikovanje još neotkrivenih istina o pojavama u našem okruženju.

Predstavljeni su rezultati istraživanja o savremenim mamama “Istine o novoj srpskoj mami”. Na panel diskusiji govorile su mame: Suzana Trninić, autorka i voditeljka emisije “Kažiprst” na TV B92, Ana Sofrenović, glumica, Ljubinka Zarubica, direktorka za marketing i razvoj za privatne korisnike u kompaniji “Telekom Srbija”, Tijana Vraneš, psiholog psihoterapeut, Maja Lalić, arhitekta i osnivač organizacije „Mikser”, Katarina Pribićević, direktorka strateškog planiranja u agenciji “Meken Beograd” i jedan tata, Andrija Gerić, trofejni odbojkaš i bivši reprezentativac.

Više o ovom događaju pročitajte na: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=785179&fs=1 http://www.media-marketing.com/dogadjaji/6928-predstavljanje-istrazivanja-o-savremenim-mamama.html http://www.vesti.rs/Zivot/Istine-o-novoj-srpskoj-mami-4.html

01. decembar 2013.

ARCHIPLAY novogodišnja radionica ”Jelka bolja od prave!”

Kakva to jelka može biti bolja od prave? Samo ona koju sami napravimo! A kako to – sami? U redu, ne baš sami – pomagaće nam jedan čika arhitekta, ali će jelka biti naših ruku delo – malo ćemo seći drvo, onda malo  bušiti, grane složiti i nikako rušiti! A na kraju – jelku okititi i važni se praviti! Pozivamo te na dve ArchiPLAY radionice u nedelju 1. decembra:

 • od 12 – 14h pravimo jelku
 • od 16 – 18h izrađujemo ukrase i kitimo našu jelku proizvodima iz Archi PLAY ponude, koje smo prethodno oslikali i ukrasili

30. novembar i 01. decembar 2013. (vikend)

Od 11-19h u našoj Kreativnoj radionici ovog vikenda pravimo novogodišnje ukrase od fantastične Jumping Clay gline. Dođite da uživamo i zajedno ukrasimo Jumping Clay jelkicu!

30. novembar 2013.

Minicity pozornica PAŽNJA!!! Najstariji polaznici glumačke škole “Umetnička Radionica Kesić” igraće predstavu “KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI”, Duška Radovića, tačno u podne. Predstava govori o tome da deca sve što ne valja nauče od odraslih, pa bi roditelji bez obzira na okolnosti trebalo da vode računa kako se izražavaju i ponašaju! 

Uloge:

 • PRIPOVEDAČ: Tara Đorđević
 • PRINCEZA: Sara Vujović
 • PRINC: Sara Vujović
 • DADILJA: Miloš Ognjanović
 • MARGARITA: Iva Bajković
 • BARNABAS: Aljoša Kričak ili Ivan Zekić
 • KLAUDIJE: Luka Grbić
 • VOJNICI: Milan Vidimlić i Teodora Bićanin

Sa decom na predstavi radile su Tijana Kesić Stamenković, Dušanka Rabrenović i Jovana Petrović! Nakon predstave pridružite nam se na našoj Dramskoj radionici!! Uživajte!

Photo: SUBOTA, 26.10. 2013<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 12h, MInicity pozornica</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>PAŽNJA!!!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Najstariji polaznici glumačke škole "Umetnička Radionica Kesić" igraće predstavu "KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI", D. Radovića. Predstava govori o tome da deca sve što ne valja nauče od odraslih, pa bi roditelji bez obzira na okolnosti trebalo da vode računa kako se izražavaju i ponašaju! :)</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Uloge:<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRIPOVEDAČ: Tara Đorđević<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRINCEZA: Sara Vujović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRINC: Sara Vujović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> DADILJA: Miloš Ognjanović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> MARGARITA: Iva Bajković<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> BARNABAS: Aljoša Kričak ili Ivan Zekić<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> KLAUDIJE: Luka Grbić<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> VOJNICI: Milan Vidimlić i Teodora Bićanin<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Sa decom na predstavi radile su Tijana Kesić Stamenković, Dušanka Rabrenović i Jovana Petrović!</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Nakon predstave pridružite nam se na našoj Dramskoj radionici!!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Uživajte!

28. novembar 2013.

Draga deco, dođite u 19h na novo zanimljivo predavanje koje je za vas pripremilo Udruženje za edukaciju “Volim prirodu”!

Ovog četvrtka pričaćemo o Suncu! Govorićemo o značaju Sunčeve svetlosti i toplote za opstanak biljaka, životinja i čoveka. Saznaćemo kako Sunce utiče na stvaranje hrane biljkama, na zagrevanje i osvetljavanje živog sveta, na stvaranje struje. Kako sve čovek može koristiti Sunčevu energiju? Koji su korisni a koji štetni uticaji Sunca? Kako se stvara vitamin D i zašto je on važan za ljudski organizam? Kako Sunce utiče na naše raspoloženje? Zašto roditelji često deci tepaju “Sunce moje”? :)

Dođite da pričamo i uživamo!

24. novembar 2013.

Od 17-19h KOBA YAGI: pravimo novogodišnje ukrase – radionica za decu od 5-12 godina

Učestvujte u kreiranju i izradi ukrasa na našoj hit-radionici KOBA YAGI TOYS! Zajedno ćemo da krojimo, seckamo, šijemo i vezemo, a vaši radovi ukrasiće novogodišnju Koba Yagi jelku u Minicity-ju.

Najbolji rad dobiće kao i uvek lepu nagradu. Dođite da uživamo zajedno…

23. i 24. novembar 2013. (vikend)

FIMO radionice od 16-19h

Pretvori tvoje kreativne ideje u trendi nakit ili dekoraciju za tvoj kutak: Staedtler i Minicity organizovali su FIMO radionice za decu uzrasta 8-12 godina! Ovog vikenda deca će upoznati ovu kvalitetnu i popularnu masu za modelovanje i naučiti kako se prave brošići i magnetići. Naš demonstrator otkriće brojne “cake” kako bi klincima olakšao rad na njihovom narednom FIMO projektu.

U ponudi naše Prodavnice od danas je i FIMO. Dobrodošli!!!

23. novembar 2013. 

Danas će se, od 13-14h u našoj novoj SmileClinic ordinaciji sa Vama družiti stomatolog i pričati vam o preventivi dečjih oboljenja. Hajde da naučimo kako najbolje da operemo zubiće, kako da ih sačuvamo i održimo zdravima!  Dobrodošli!

23. i 24. novembar 2013. (vikend)

DRAMSKE RADIONICE – za sve vas koji volite scenu: subota 12-13h, nedelja 18-19h.

Cilj naše Dramske radionice je da kroz igru vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, upoznamo naš govorni aparat, vežbamo oslobađanje glasa i artikulaciju… Čekamo vas na našoj Pozornici!

dramska radionica 535pxl

22. novembar 2013.

Pozivamo vas 22.11. u 18h na edukativnu radionicu „Vremeplov za najmlađe: Životinje ledenog doba“ u organizaciji Prirodnjačkog muzeja. Viši kustos, gđa Sanja Alaburić pričaće vam uzbudljivu priču o životinjama iz ledenog doba.

Imaćete priliku da pitate sve što vas interesuje o stanovnicima hladnih stepa, crtaćete, diskutovati… a moći ćete i da dodirnete autentične fosile iz ledenog doba koji će specijalno za tu priliku biti doneti iz Prirodnjačkog muzeja!!!

Photo: PETAK, 22. novembar u 18h</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><p>Pozivamo vas na edukativnu radionicu „Vremeplov za najmlađe: Životinje ledenog doba“ u organizaciji Prirodnjačkog muzeja. </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><p>Viši kustos, gđa Sanja Alaburić pričaće vam uzbudljivu priču o životinjama iz ledenog doba. Imaćete priliku da pitate sve što vas interesuje o stanovnicima hladnih stepa, crtaćete, diskutovati... a moći ćete i da dodirnete autentične fosile iz ledenog doba koji će specijalno za tu priliku biti doneti iz Prirodnjačkog muzeja!!!</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><p>Poslednje ledeno doba otpočelo je pre nepuna dva miliona godina, a završilo se pre oko 10.000 godina. Ovo ledeno doba je uticalo na sastav biljnog ali i životinjskog sveta, jer su dominirale krupne životinje, čiji je izgled bio prilagođen uslovima hladne klime. </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><p>Najpoznatiji predstavnik ledenog doba bio je runasti mamut, impozantna životinja visine oko četiri metra, sa gustim crvenkasto-smeđim krznom i kljovama dugim do tri metra; a tu su bile i druge životinje ogromnih razmera: stepski bizoni, džinovski jeleni, runasti nosorozi.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />Pridružite nam se :)

21. novembar 2013.

Saznajte interesantne stvari o Mesecu, njegovim različitim oblicima, mesečevim fazama, kraterima…

Da li znate ko je prvi čovek koji je sleteo na Mesec? Kakva je Mesečeva površina? Koliko se do Meseca putuje?

Dođite u 19h na novo zanimljivo predavanje-radionicu koje je za vas pripremilo Udruženje za edukaciju “Volim prirodu”

16. i 17. novembar 2013. (vikend)

Minicity Vam je pripremio dodatne programe za ovaj vikend:

SUBOTA

 • 12-13h  DRAMSKA RADIONICA za decu svih uzrasta (Pozornica)
 • 11-19h  JUMPING CLAY: pravimo igračku od predivne Jumping Clay gline (Kreativna radionica)

NEDELJA

 • 11-19h JUMPING CLAY: pravimo igračku od predivne Jumping Clay gline (Kreativna radionica)
 • 18-19h DRAMSKA RADIONICA za decu svih uzrasta (Pozornica)

16. i 17. novembar 2013. (vikend)

JumpingClay radionice u Minicity-ju od 11-19h!!!

JumpingClay je najjedinstvenija i najdivnija glina na svetu! Ne ostavlja mrlje, miriše na jasmin i suši se na vazduhu. Pored toga, neverovanto je lagana i može da odskače :) Ova specifična glina pomaže kod razvijanja kreativnosti, koncentracije, fine motorike i u njoj podjednako uživaju i deca i odrasli.

Dođite ovog vikenda da se družimo i zajedno napravimo najmaštovitije igračke, figurice, nakit, ukrasne predmete…

Photo: SUBOTA i NEDELJA (16.i 17. novembar), od 11-19h JumpingClay radionice u Minicity-ju!! JumpingClay je najjedinstvenija i najdivnija glina na svetu! Ne ostavlja mrlje, miriše na jasmin i suši se na vazduhu. Pored toga, neverovanto je lagana i može da odskače Ova specifična glina pomaže kod razvijanja kreativnosti, koncentracije, fine motorike i u njoj podjednako uživaju i deca i odrasli. Dođite ovog vikenda da se družimo i zajedno napravimo najmaštovitije igračke, figurice, nakit, ukrasne predmete… Od sada Jumping Clay glinu možete nabaviti u Minicity Prodavnici i produžiti užitak stvaralaštva i kod kuće.

14. novembar 2013.

Udruženje za edukaciju “Volim prirodu” i Minicity pozivaju vas na interesantnu radionicu sa glavnom temom “ASTRONAUT- ČOVEK U SVEMIRU”.

Radionica počinje u 19h, a pričaćemo o veštinama potrebnim za ovo fantastično zanimanje i o značaju dobrog zdravlja i kondicije. Deca će naučiti šta je astronautsko odelo, uočiće karakteristike života u svemiru, i razlike u odnosu na život čoveka na planeti Zemlji. Budući astronauti, pridružite nam se!!! :)

Photo: Udruženje za edukaciju "Volim prirodu" i Minicity pozivaju vas u četvrtak 14.11.2013 na interesantnu radionicu sa glavnom temom "ASTRONAUT- ČOVEK U SVEMIRU". </p><br /><br /><br /><br /> <p>Radionica počinje u 19h, a pričaćemo o veštinama potrebnim za ovo fantastično zanimanje i o značaju dobrog zdravlja i kondicije. Deca će naučiti šta je astronautsko odelo, uočiće karakteristike života u svemiru, i razlike u odnosu na život čoveka na planeti Zemlji. Budući astronauti, pridružite nam se :)

12. novembar 2013.

Draga deco, u Prirodnjački muzej u okviru Minicity-ja stigli su novi fenomenalni eksponati! Radi se o delovima izgubljenih životinja ledenog doba, pronadjenim na našim prostorima prilikom iskopavanja i vadjenja šljunka iz Save i Dunava. Od danas uživo možete istražiti:

 • butnu kost bizona
 • glavu bizona sa rogovima
 • vilicu i zub mladog mamuta

Pogledajte na našem Kalendaru najavu za interesantnu radionicu o životinjama ledenog doba u organizaciji Prirodnjačkog muzeja!

09. i 10. novembar 2013. (vikend)

Minicity Vam je pripremio izuzetno bogat i raznovrstan dodatni program za ovaj vikend!!! SUBOTA

 • 11-12h  SMILE CLINIC: stomatolog edukuje decu o prevenciji bolesti zubića (Smile Clinic ordinacija)
 • 11-13h  STAEDTLER radionica: Gel krejoni za staklo (šaramo prozore našeg Kafea)
 • 12-13h  DRAMSKA RADIONICA za decu svih uzrasta (Pozornica)
 • 11-19h  JUMPING CLAY: pravimo igračku od predivne Jumping Clay gline (Kreativna radionica)
 • 18-19h  BALETANGO: radionica plesa i pokreta (Pozornica)

NEDELJA

 • 11-13h STAEDTLER radionica: Gel krejoni za staklo (šaramo prozore našeg Kafea)
 • 11-19h JUMPING CLAY: pravimo igračku od predivne Jumping Clay gline (Kreativna radionica)
 • 17-19h KOBA YAGI TOYS: pravimo lutkice-čovečuljke od filca (Kreativna radionica)

U nedelju Vam nudimo predivne Koba Yagi setove za šivenje uz specijalnipromo-popust od 30% !! Za detaljnije informacije o radionicama posetite našu FB stranu    07. novembar 2013 17.30h Udruženje za edukaciju “Volim prirodu” organizuje novo edukativno druženje sa decom uzrasta 4-10 godina, gde će tema biti UNIVERZUM. Deca će se upoznati sa pojmovima kao što su: galaksija, zvezda, sazvežđe,meteor, satelit… i razviti svest o značaju univerzuma za čoveka. Pridružite nam se!!

Photo: Četvrtak, 17.30h</p><br /><br /><br /> <p>Udruženje za edukaciju "Volim prirodu" organizuje novo edukativno druženje sa decom uzrasta 4-10 godina, gde će tema biti UNIVERZUM. Deca će se upoznati sa pojmovima kao što su: galaksija, zvezda, sazvežđe,meteor, satelit... i razviti svest o značaju univerzuma za čoveka.</p><br /><br /><br /> <p>Pridružite nam se!!!

  06. novembar 2013 Legend World Wide predstavlja Vam novi, prošireniModni studio u kom će deca učiti kako se kreira odeća i modni detalji, kako ušiti dugme, aplikaciju, perlice, kako se veze i šije na mašini… Dobrodošli!!!

Legend World Wide

05. novembar 2013 Smile Clinic, naš partner i sponzor Stomatološke ordinacije, predstavlja vam svoju novu mini-ordinaciju u Minicity-ju. Dođite da se družimo u novom ambijentu i naučimo kako se pravilno peru zubići, šta je karijes, plomba, anestezija, kako se pravi proteza!  

31. oktobar 2013 Udruženje za edukaciju “Volim Prirodu” svakog četvrtka u 17.30h organizuje zanimljiva predavanja o prirodi i prirodnim pojavama, za članove udruženja i Minicity posetioce. Predavanja su prilagođena uzrastu od 4-10 godina. Pridružite nam se i danas i naučite mnogo toga korisnog o ŠUMSKIM ŽIVOTINJAMA!!   26. oktobar 2013 12h, Minicity pozornica PAŽNJA!!! Najstariji polaznici glumačke škole “Umetnička Radionica Kesić” igraće predstavu “KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI”, Duška Radovića. Predstava govori o tome da deca sve što ne valja nauče od odraslih, pa bi roditelji bez obzira na okolnosti trebalo da vode računa kako se izražavaju i ponašaju! 

Uloge:

PRIPOVEDAČ: Tara Đorđević PRINCEZA: Sara Vujović PRINC: Sara Vujović DADILJA: Miloš Ognjanović MARGARITA: Iva Bajković BARNABAS: Aljoša Kričak ili Ivan Zekić KLAUDIJE: Luka Grbić VOJNICI: Milan Vidimlić i Teodora Bićanin Sa decom na predstavi radile su Tijana Kesić Stamenković, Dušanka Rabrenović i Jovana Petrović! Nakon predstave pridružite nam se na našoj Dramskoj radionici!! Uživajte!

Photo: SUBOTA, 26.10. 2013<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 12h, MInicity pozornica</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>PAŽNJA!!!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Najstariji polaznici glumačke škole "Umetnička Radionica Kesić" igraće predstavu "KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI", D. Radovića. Predstava govori o tome da deca sve što ne valja nauče od odraslih, pa bi roditelji bez obzira na okolnosti trebalo da vode računa kako se izražavaju i ponašaju! :)</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Uloge:<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRIPOVEDAČ: Tara Đorđević<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRINCEZA: Sara Vujović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> PRINC: Sara Vujović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> DADILJA: Miloš Ognjanović<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> MARGARITA: Iva Bajković<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> BARNABAS: Aljoša Kričak ili Ivan Zekić<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> KLAUDIJE: Luka Grbić<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> VOJNICI: Milan Vidimlić i Teodora Bićanin<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Sa decom na predstavi radile su Tijana Kesić Stamenković, Dušanka Rabrenović i Jovana Petrović!</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Nakon predstave pridružite nam se na našoj Dramskoj radionici!!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Uživajte!

26. oktobar 2013 Danas će u periodu od 11-12h u našoj SmileClinicstomatološkoj ordinaciji biti prisutan doktor koji će besplatno pregledati zubiće Vaših mališana, odgovarati na Vaša pitanja, i uz igru učiti decu kako se pravilno održava higijena zuba. :) Dobrodošli!   23. oktobar 2013Udruženje za edukaciju “Volim prirodu” i Minicity udružuju se u nastojanju da se deca uzrasta 4-10 godina na zabavan način edukuju o prirodi i prirodnim pojavama! “Volim prirodu” kroz teoretske i praktične programe, eksperimente i konstruktivan boravak u prirodi želi da preusmeri dečju pažnju sa tehnologije na prirodu, razvije različita znanja i sposobnosti dece kroz brojne radionice, uključujući i stare, zaboravljene dečje igre. Minicity će SVAKOG ČETVRTKA u terminu 18-19h na našem Eko Parku ugostiti predavače i članove ovog udruženja, te ovim putem pozivamo sve posetioce Minicity-ja da nam se pridruže na ovim interesantnim predavanjima! Više o konceptu i programu Udruženja za edukaciju “Volim prirodu”, kao i o uslovima za učlanjenje možete pročitati na www.volimprirodu.rs

22. oktobar 2013 Studio B i Minicity danas su svečano potpisali Protokol o strateškom partnerstvu, sa ciljem da se na što kvalitetniji način deci predstavi profesija TV voditelja, snimatelja i reportera, i radi značajne medijske podrške za Minicity dešavanja. Radujemo se saradnji sa televizijom koja 24 sata dnevno pokriva gradska aktuelna dešavanja!!!

20. oktobar 2013 17-19h : Radionica za decu od 5 do 12 godina: KOBA YAGI „Koba Yagi Slatki zalogaji“ Minicity i KOBA YAGI TOYS organizuju novu radionicu gde će spretni prstići sašiti krofnicu-privezak za ključeve, od prirodnog vunenog filca. Igračku šijemo pamučnim koncem i tupim iglama, punimo vatelinom i ukrašavamo maštom. Učimo da sami sečemo, prenosimo šablon, koristimo iglu i konac, i tako razvijamo samostalnost, finu motoriku, logičku i kreativnu inteligenciju i samopouzdanje:) Obezbedili smo sav materijal za rad, a kreacije koje nastanu na radionici deca nose kući. Najbolji rad koji nastane na radionici biće nagrađen Koba Yagi setom za šivenje! PAŽNJA: Desetoro najbržih koji se prijave u naš inbox na Facebook strani https://www.facebook.com/minicitysrbija obezbediće sebi mesto u radionici! Navedite ime i prezime i uzrast, ime odraslog pratioca. VAŽNO:Prisustvo jednog odraslog pratioca je neophodno!!!

20. oktobar 2013 17-19h : Radionica za decu do 5 godina: KOBA YAGI „Slatki Zalogaji“ Na novoj Koba Yagi radionici za najmlađe pravićemo kolače od filca, a vaš specijalni zadatak biće njihovo ukrašavanje. Radionica je namenjena uzrastu od 2 do 5 godina. Dođite da se upoznamo, družimo, učimo zajedno i super se provedemo! PAŽNJA: Desetoro najbržih koji se prijave u naš inbox na Facebook strani https://www.facebook.com/minicitysrbija  obezbediće sebi mesto u radionici! Navedite ime i prezime i uzrast, ime odraslog pratioca. VAŽNO:Prisustvo jednog odraslog pratioca je neophodno!!!

19. oktobar 2013. Minicity svake subote od 12-13h na Pozornici organizuje DRAMSKE RADIONICE za sve male posetioce!!! Ovde kroz igru učimo mnoge korisne stvari na našoj Pozornici: vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, oslobađanje glasa i artikulaciju, upoznajemo naš govorni aparat… dobrodošli!!!

dramska radionica 535pxl

19. oktobar 2013. U subotu i nedelju (19.i 20. oktobar), od 11-17hSTAEDTLER i Minicity organizuju za vas likovne radionice sa temom“KNJIGA”. Dođite da slikamo kvalitetnim STAEDTLER vodenim bojama, da seckamo i lepimo, maštamo i uživamo  Radovi koje ćemo u narednim danima objaviti na našoj FB strani takmičiće se za vredan Staedtler poklon-paket!

13. oktobar 2013. Minicity Pozornica, od 19-20h BALETANGO i Minicity zbog velikog interesovanja organizuju novu radionicu na temu plesa i pokreta! BALETANGO je jedan od mnogobrojnih programa Centra za razvojargentinskog tanga Instituta Tango Natural, afirmisane i najveće organizacije tog tipa na Balkanu! Kroz niz igara koje podstiču kreativnost i izražavanje mališani će se upoznati sa osnovnim elementima baleta i tanga, nakon čega će moći da prezentuju svoja dostignuća. Dođite da plešemo i uživamo!!!   12. i 13. oktobar 2013. 13-15h: I ovog vikenda kompanija CANONorganizuje CREATIVE PARK radionicu. Deca koja sa svojim roditeljima posete Canon radionicu u subotu ili nedelju od 13-15h, imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga.  Dragi naši, dođite da naučite nešto novo, da se družite, zabavite, iskažete svoju maštovitost i kreativnost… dobrodošli!   12. oktobar 2013. 12-13h: Minicity organizujeDRAMSKE RADIONICE svake subote od 12-13h, za sve male posetioce! Kroz igru učimo mnoge korisne stvari na našoj Pozornici: vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, oslobađanje glasa i artikulaciju, upoznajemo naš govorni aparat… dobrodošli!!   09. oktobar 2013. Pozivamo vas da svojim “lajkom” doprinesete proglašenju najbolje ilustracije sa dvodnevne STAEDTLER likovne radionice. Glasajte ovde. Pobednik će biti nagradjen STAEDTLER paketom :)   06. oktobar 2013. 16-18h: Radionica za decu od 5 do 12 godina: KOBA YAGI „Zdrava hrana“ MINICITY i KOBA YAGI TOYS organizuju radionicu gde će spretni prstići napraviti jastuče za igle u obliku kruškice, od prirodnog vunenog filca. Igračku šijemo pamučnim koncem i tupim iglama, punimo vatelinom i ukrašavamo maštom. Učimo da sami sečemo, prenosimo šablon, koristimo iglu i konac, i tako razvijamo samostalnost, finu motoriku, logičku i kreativnu inteligenciju i samopouzdanje  Obezbedili smo sav materijal za rad, a kreacije koje nastanu na radionici deca nose kući. Najbolji rad koji nastane na radionici biti nagrađen Koba Yagi setom za šivenje!!! PAŽNJA: Prisustvo jednog odraslog pratioca je neophodno. Hajde da zajedno otkrijemo jedan novi KOBAYAGI svet!

kruskica - 400pxl

06. oktobar 2013. 16-17h i 17-18h: Radionice za decu do 5 godina: KOBA YAGI „Zdrava hrana“ Na prvoj KOBA YAGI radionici za najmlađe, pričaćemo priču Erika Karla „Veoma gladna gusenica“, i učiti o zdravoj hrani, bojama, materijalima, brojevima i danima u nedelji pomoću edukativne table sa aplikacijama od filca. Biće održane DVE uzastopne radionice kapaciteta do 10 dece, u trajanju od po 60 minuta, za uzrast 2-5 godina. PAŽNJA: Neophodno je prisustvo jednog odraslog pratioca. Mališani čekamo vas!

Gladna gusenica 400pxl

05. i 06. oktobar 2013. Od 13-16h ovog vikenda organizujemo za vas kreativnu radionicu: “Postani STAEDTLER ilustrator”! STAEDTLER vas poziva na likovnu radionicu, gde ćemo kvalitetnim bojicama i grafitnim olovkama ovog proizvođača crtati ilustracije omiljenih priča i bajki. Radovi koje ćemo u narednim danima objaviti na našoj FB strani takmičiće se za vredan Staedtler poklon-paket! Razmislite koja vas priča najviše inspiriše i dodjite da crtamo zajedno!

04. oktobar 2013. BALETANGO Plesna Radionica Minicity Pozornica, od 18-19.30h BALETANGO u saradnji sa Minicity-jem organizuje radionicu na temu plesa i pokreta! BALETANGO je jedan od mnogobrojnih programa Centra za razvoj argentinskog tanga Instituta Tango Natural, afirmisane i najveće organizacije tog tipa na Balkanu! Kroz niz igara koje podstiču kreativnost i izražavanje mališani će se upoznati sa osnovnim elementima baleta i tanga, nakon čega će moći da prezentuju svoja dostignuća. Dođite da plešemo i uživamo!!!   04. oktobar 2013. PREDAVANJE O DINOSAURUSIMA!!! Minicity Parkić, od 17-18h Povodom svetskog Dana životinja, Prirodnjački muzej Beograda i kustos, g. Miodrag Jovanović, održaće interesantno predavanje “Dinosaurusi”. Dodjite da zajedno saznamo šta su fosili, koji su bili najveći i najmanji dinosaurusi; koji su bili otrovni, najinteligentniji, najjači; da li su mame dinosaurusi brinule o svojim bebama, koliko dugo su mogli da žive, da li su u Srbiji pronadjeni ostaci ovih interesantnih životina iz praistorije, i još mnogo interesantnih činjenica. Pitajte sve što vas interesuje! Dobrodošli!!!

04. oktobar 2013. ENCO BOOK KVIZ “BEZBEDNO DO ŠKOLE” od 10-12h na našem Saobraćajnom poligonu! Kroz igru, pitanja i odgovore naučite kako se pravilno stiže do škole! Najboljem učesniku kviza ENCO BOOK poklanja knjigu :)

20. septembar 2013. Dragi naši, četvrti Beogradski festival cveća, koji je posvećen urbanoj ekologiji i novim perspektivama razvoja grada kao humanijeg mesta za život, biće održan od 20. do 22. septembra u parku Manjež! Jedna od centralnih tema festivala je kako da javni gradski prostori postanu dostupni deci i podrže njihov zdrav i kreativni razvoj. Minicity i naši prijatelji iz ERSTE banke spremili su ovim povodom za Vas specijalno iznenađenje:

 • Posetioci festivalskog štanda ERSTE banke, dobiće pečatirani flajer uz koji će imati mogućnost da od 20.-22.09. 2013, po ceni sniženoj za 35% koja iznosi 450 dinkupe i iskoriste ulaznicu za Minicity!
 • Sa druge strane, svi koji do petka, 20.09. uveče posete Minicity, dobiće pečatirani flajer sa kojim će na festivalskom ERSTE štandu, u subotu 21.09. od 11-14h dobiti na poklon ERSTE čuvarkuću.

FLAJER FESTIVAL CVECA flajer final

  20. septembar 2013. SOFTIES Kreativna radionica - radionica za razvijanje fine motorike i još finije estetike :) Početak: 17h “Softies” kreativna radionica namenjena je deci od 3 do 12 godina. Osnovna ideja je da se mališani ludo zabave nesvesno radeći i vežbajući jednu jako važnu stvar. U pitanju je fina motorika. Ona koja nam kasnije dozvoljava da držimo olovku i pišemo najlepša ljubavna pisma! Fina motorika je sposobnost da se prave precizni sitni pokreti rukom, uz zadržavanje dobre koordinacije između prstiju i oka. M Fly Sister&me osmislio je didaktičnu kreativnu radionicu u kojoj će njihove proizvode, jagodice i sovice od najfinijih prirodnih materijala, kreirati i bojiti sama deca. Dozvolite vašem mališanu da ga mašta odvede u čudesan svet sovica dok su mu prstići sve spretniji i spretniji! Čekamo vas u 17h!

18. septembar 2013. ENCO BOOK KVIZ “BEZBEDNO DO ŠKOLE” od 18-19h na našem Saobraćajnom poligonu! Kroz igru, pitanja i odgovore naučite kako se pravilno stiže do škole! Najboljem učesniku kviza ENCO BOOK poklanja knjigu :)

17. septembar 2013. Danas počinje sa radom MINICITY DRAMSKA ŠKOLA! POZIVAMO SVU ZAINTERESOVANU DECU DA DOĐU NA NAŠ BESPLATNI PRVI ČAS DANAS,  U 19H!!!   17. septembar 2013. KVIZ TAKMIČENJE DANAS U 18h Tema: Kraljevina Danska i Danci Mesto: Mala Ambasada Kraljevine Danske, Minicity Da li ste ikada bili u Kraljevini Danskoj? To je zemlja Vikinga i likova iz bajki Hansa Kristijana Andersena! Minicity vam nudi jedinstvenu priliku da putujete ovom magičnom zemljom! Uz podršku Danske ambasade, naučićemo razne zanimljivosti o Danskoj i Dancima, kako se kaže „Zdravo“ ili „Koliko imaš godina?“, a potom ćete imati priliku da proverite svoje znanje kroz interesantno kviz-takmičenje. Pripremili smo 25 nagrada za učesnike. Dođite da se družimo danas u 18h!

14. i 15. septembar 2013. U Minicity-ju i ovog vikenda razna interesantna dodatna dešavanja! U subotu, 14.09. program je sledeći: - 12.00-13.00 : DRAMSKA RADIONICA za sve male posetioce!!! Kroz igru učimo mnoge korisne stvari na našoj Pozornici: vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, oslobađanje glasa i artikulaciju, upoznajemo naš govorni aparat… vidimo se tačno u podne!!! – 13.00-15.00 : CANON radionice za decu pod nazivom „Creative park“. Svi mališani imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga. – 16.00-18.00 : Radionica izdavačke kuće BOOKING posvećenoj Dušku Radoviću na večnu temu “Zašto deca čačkaju nos”! U nedelju, 15. 09. program je: – 13.00-15.00 : CANON radionice za decu pod nazivom „Creative park“. Svi mališani imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga. Vidimo se ovog vikenda!!!     12. septembar 2013.Ove subote, 14. septembra, od 16-18h pozivamo decu da učestvuju u zabavnoj radionici izdavačke kuće BOOKING posvećenoj Dušku Radoviću! Pozivamo sve bivše, sadašnje i buduće čačkače nosa da zajedno otkrijemo jednu od najškakljivijih tajni detinjstva: ZAŠTO DECA ČAČKAJU NOS? Mnoge mudre glave su odgonetale ovu misteriju, ali nas zanima šta vi imate da nam kažete na tu temu! Oni koji “iščačkaju” najbolje odgovore dobijaju vredne poklone!

Photo: Subota, 14. Septembar 2013. od 16-18h</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Radionica izdavačke kuće BOOKING posvećena Dušku Radoviću!</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Pozivamo sve bivše, sadašnje i buduće čačkače nosa da zajedno otkrijemo jednu od najškakljivijih tajni detinjstva: ZAŠTO DECA ČAČKAJU NOS?<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Mnoge mudre glave su odgonetale ovu misteriju, ali nas zanima šta vi imate da nam kažete na tu temu! Oni koji “iščačkaju” najbolje odgovore dobijaju vredne poklone!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Čekamo vas u subotu, 14. septembra u 16h na Minicity Pozornici!!!

10. septembar 2013. Od danas na programu svakog radnog dana:MINICITY PRIPOVEDAONICA ! Dragi drugari, Ako ste se ikada pitali kako je biti lik iz bajke, dođite u Minicity Pripovedaonicu i saznajte iz prve ruke! Od ove nedelje na našoj Pozornici svakog radnog dana od 15-16h mališani će moći da čuju, a zatim i da odglume neke od najpoznatijih dečjih bajki! Čekamo sve zainteresovane dečake i devojčice da nam odglume hrabrog gusara, prase koje je napravilo najbolju kuću, ili kako je Crvenkapa spasila svoju baku od zlog vuka!

1236525_229112917243387_787999228_n

10. septembar 2013. Nova kolekcija GUGADŽINA maštovite odeće za dečake i devojčice od danas u Minicity Prodavnici! Pogledajte kolekciju ovde.   07. i 08. septembar 2013. U Minicity-ju ovog vikenda možete pratiti razna dešavanja! U subotu, 07.09. program je sledeći: – 10:30-12:30 : U našoj SmileClinic stomatološkoj ordinaciji doktor će odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnom održavanju zubića. Hajde da razbijemo strah od čika Zube i naučimo svašta važno! http://www.minicity.rs/sadrzaj/sta-ces-biti-kad-porastes/stomatoloska-ordinacija - 12.00-13.00 : DRAMSKA RADIONICA za sve male posetioce!!! Kroz igru učimo mnoge korisne stvari na našoj Pozornici: vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, oslobađanje glasa i artikulaciju, upoznajemo naš govorni aparat… vidimo se tačno u podne!!! – 13.00-15.00 : CANON radionice za decu pod nazivom „Creative park“. Svi mališani imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga. – 15.00-18.00 : ETNO MREŽA organizuje radionicu za decu “PUSTOVANJE VUNE”. Radionica će se održati u autentičnom Minicity Parku. U nedelju, 08. 09. program je: – 13.00-15.00 : CANON radionice za decu pod nazivom „Creative park“. Svi mališani imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga. – 15.00-18.00 : ETNO MREŽA organizuje radionicu za decu “PUSTOVANJE VUNE”. Radionica će se održati u autentičnom Minicity Parku.   06. septembar 2013. Svakog vikenda tokom septembra, kompanija CANON organizuje u Minicity-ju interesantne radionice za decu pod nazivom „Creative park“. Svi mališani koji sa svojim roditeljima posete Canon radionicu subotom ili nedeljom od 13.00-15.00 h, imaće priliku da uz pomoć profesionalnog demonstratora nauče da koriste Canon „Creative Park“ program i u njemu naprave zanimljive čestitke, kalendare, životinje od papira i još mnogo toga. Draga deco, dođite da naučite nešto novo, da se družite, zabavite, iskažete svoju maštovitost i kreativnost… dobrodošli!

06. septembar 2013. ETNO MREŽA  ovog vikenda u terminima od 15.00-18.00 organizuje radionicu za decu “PUSTOVANJE VUNE”. Šta je to “pustovanje vune”? Iza ovog imena krije se neobična tehnika izrade raznih predmeta, valjanjem vune, u kojoj nema pletenja i tkanja, nego se vuna tretira toplom vodom i sapunom. Pustovanje predstavlja prvobitan način obrade tekstila i stariji je od tkanja, šivenja i pletenja. Na ovaj način su se u prošlosti izrađivali šatori, dušeci, odeća, obuća, a tako su nastale i prvobitne igračke. Uz pomoć Etno mreže, ova je tehnika očuvana od zaborava i prenosi se mlađim naraštajima, naročito deci, koja najviše uživaju u izradi lopti i nakita. Prilikom izrade ovih originalnih predmeta, koriste se tradicionalni motivi sunca, koji simbolizuju toplinu, večnost i trajanje. Pustovanje vune se lako i brzo usvaja i predstavlja zadovoljstvo kreativnog rada. O loptama od pustovane vune pročitajte ovde:http://www.ethnonetwork.com/proizvod.php?id=1188&lang=ser O Etno mreži informišite se ovde:http://www.ethnonetwork.com/about.php?lang=ser

06. septembar 2013. Minicity i u septembru organizuje DRAMSKE RADIONICE za sve male posetioce!!! Svake subote od 12.00 kroz igru učimo mnoge korisne stvari na našoj Pozornici: vežbamo koncentraciju, koordinaciju pokreta, oslobađanje glasa i artikulaciju, upoznajemo naš govorni aparat… dobrodošli!!!

dramska radionica 535pxl

06. septembar 2013. U subotu, 07. septembra, od 10:30-12:30: u našojSmileClinic stomatološkoj ordinaciji doktor će odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnom održavanju zubića. Hajde da razbijemo strah od čika Zube i naučimo svašta važno!http://www.minicity.rs/sadrzaj/sta-ces-biti-kad-porastes/stomatoloska-ordinacija   27. i 28. jul 2013. Minicity i ovog vikenda poziva decu naDramsku radionicu od 12-13.30! Cilj naše Dramske radionice je da kroz igru vežbamo koncentarciju, koordinaciju pokreta, upoznamo naš govorni aparat, vežbamo oslobađanje glasa i artikulaciju… Radionice će voditi diplomirana glumica FDU, Jovana Petrović. Dođite da kroz igru i druženje naučimo svašta korisno! Vidimo se u subotu ili nedelju u 12h  ispred naše Pozornice!!! P.S. Deca kojoj se ovo iskustvo na sceni dopadne, imaće priliku da pohađaju časove glume u Minicity dramskoj školi koja će početi sa radom od septembra, dva puta nedeljno u vidu dvočasa. Više o Minicity dramskoj školi čitaćete u avgustu. Kako izgleda naša Dramska radionice pogledajte ovde.  27. jul 2013. I ove subote, u periodu od 10:30-12:30 u našoj SmileClinicstomatološkoj ordinaciji doktor će odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnom održavanju zubića. Hajde da razbijemo strah od čika Zube i naučimo nešto važno kroz igru!   26. jul 2013. U našoj prodavnici – kreativne “uradi sam” igračke KOBA YAGI TOYS! KOBA YAGI su kvalitetne igračke kojima promovišemo “uradi sam” kulturu i ideju da je igračka proces, a ne gotov proizvod. Setovi sadrže igračke rađene od 100 % vunenog filca koji zadovoljava EN 71 standard EU i bezbedan je za izradu dečjih igračaka. KOBA YAGI setovi za šivenje sadrže materijal potreban za uradi sam projekat (šablon, uputstvo za rad, iglu, konac, naprstak, vatelin i filc) uz pomoć kojeg dete, uz vašu malu pomoć, može da sašije“ kobajagi hranu“. Igračke su namenjene uzrastu 5+ kada vaše dete već ima potrebu za samostalnim projektima, koje može odlično izvesti uz vašu malu pomoć. Više o ovim sjajnim setovima za učenje i igranje pročitajte i pogledajte ovde.   23. jul 2013. U našoj prodavnici – M Fly Sister & Me (HOME) Od danas u Minicity prodavnici nameštaj inspirisan Vašim emocijama! U pitanju je brend koji se natenane rađao u porodičnoj radionici M Fly arhitektonskog studija. Kroz selekciju najkvalitetnijih materijala i pažljivi proces izrade, rađaju se komadi poput YOKO, SHE’S, ROMP, LINEA…Kako se jedan komad nameštaja ne bi zaustavio na samo jednoj priči koju priča, sestre su stvorile multifunkcionalno pokućstvo, svedenih ali uzbudljivih linija, koji aktivno komunicira sa vašim prostorom a još više sa vama. Oslušnite ih… Pogledajte naš album ovde 

23. jul 2013.

U našoj prodavnici – Softies “Sister & Me” Pravo iz šume, radoznale sovice i gospođice jagodice stižu u grad! Od svih mogućih gradova na celom svetu, odabrale su baš Minicity za svoju novu avanturu. Raduju se da upoznaju male Minisitijevce i nestrpljivo ih očekuju. A šta vam donose od šumske magije, videćete po svim ćoškovima tavanica i ulica Minicity-a. Kad se sovice razlete! Kada jagodice zamirišu! Biće stalno proleće i leto. I to pomešano! Mi smo i Sister&me. Malo smo i Softies a pomalo i Home. Drago nam je! Od danas na nebu i u baštama Minicity-a, najzabavnijeg grada na svetu! Vidimo se… Pogledajte sovice i jagodice ovde23. jul 2013. Minicity Prodavnica od danas predstavlja izdavačku kuću SYSTEM COMICS! U izdanju System Kids u Minicity prodavnici pojavile su se nove knjige za decu: “Voleću te zauvek”, “Mi delimo sve” i “Avanture sa šminkom” kanadskog dečjeg pisca Roberta Manča (Roberth Munsch). Rober Manč je do sada napisao više od 50 knjiga za decu i jedan je od najuspešnijih dečjih pisaca u Severnoj Americi. Njegove knjige su se do sada prodale u tirazu od preko 30 miliona primeraka. Više o ovim izdanjima čitajte ovde.   21. jul 2013. Od danas u Minicity Prodavnici možete pronaći interesantne i edukativne naslove izdavačke kuće ENCO BOOK!ENCO BOOK sačinjava mali stručni tim pedagoga, vaspitača, ilustratora, sa ciljem da slikovnice i knjige za decu budu što kvalitetnije i lepše. Punih 18 godina kreiraju i stvaraju slikovnice namenjene deci od prvih koraka i reči pa do kraja osnovne škole.

Enco Book logo olovka 535pxl

20. jul 2013. Od 20.07 Minicity najavljuje da počinje da radi Dramska radionica!!! Do kraja jula radionica će se održavati subotom i nedeljom, od 12-13.30!

dramska radionica 535pxl

Cilj naše Dramske radionice je da kroz igru vežbamo koncentarciju, koordinaciju pokreta, upoznamo naš govorni aparat, vežbamo oslobađanje glasa i artikulaciju… Radionice će voditi diplomirana glumica FDU, Jovana Petrović. Dođite da kroz igru i druženje naučimo svašta korisno! Vidimo se u subotu ili nedelju u 12h  ispred naše Pozornice!!! P.S. Deca kojoj se ovo iskustvo na sceni dopadne, imaće priliku da pohađaju časove glume u Minicity dramskoj školi koja će početi sa radom od septembra, dva puta nedeljno u vidu dvočasa. Više o Minicity dramskoj školi čitaćete u avgustu. Kako izgleda naša Dramska radionice pogledajte ovde.   19. jul 2013. LETNJA ROĐENDANSKA AKCIJA: Svim rodjendancima u mesecu avgustu nudimo 20% popusta na organizaciju rođendanske proslave u Minicity-u!!! Više informacija potražite na linku: http://www.minicity.rs/sadrzaj/rodjendanska-basta uz napomenu da smo proširili izbor keteringa za slavlja!

18. jul 2013.

Daje se na znanje: svako dete koje na svoj rođendan dođe u Minicity, dobiće od nas specijalno iznenađenje!

16. jul 2013.

Poštovana deco i pratioci :), Minicity u svoj program uvodi LIKOVNE RADIONICE! Prva likovna radionica biće realizovana u saradnji sa Galerijom Zečević,  utorkom, 17.00 – 19.00h

Umetničke radionice koje predstavlja Galerija Zečević u Minicity-ju omogućiće deci da kroz dvočasovno druženje i igru sa umetnicima – voditeljima radionica, i kroz različite kreativne zadatke ovladaju osnovama pojedinih umetničkih tehnika i metoda, s ciljem da podstaknu i razviju svoje kreativne sposobnosti i interesovanja.

Tokom meseca jula, radionice će voditi akademska slikarka Tijana Petrović, a na kraju svakog ciklusa biće organizovana izložba izabranih radova. DOĐITE DANAS u 17h NA NAŠU PRVU RADIONICU, NAORUŽANI MAŠTOM I LEPIM RASPOLOŽENJEM !!!

13. jul 2013. Danas će u u našoj SmileClinic stomatološkoj ordinaciji, u periodu od 10:30-12:30,  doktor odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnom održavanju zubića. Hajde da razbijemo strah od čika Zube i naučimo nešto važno! http://www.minicity.rs/sadrzaj/sta-ces-biti-kad-porastes/stomatoloska-ordinacija

06. jul 2013.

Danas počinje Minicity Letnja Akcija koju možete pratiti na našoj Facebook straniwww.facebook.com/minicitysrbija

06. jul 2013.

U našoj  SmileClinic stomatološkoj ordinaciji danas, u periodu od 10:30-12:30  doktor će odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnom održavanju zubića. Ko se još boji čika Zube?

05. jul 2013.

Sutra, 06. jula 2013. počinje Minicity Letnja Akcija koju možete pratiti na našoj Facebook straniwww.facebook.com/minicitysrbija

03. jul 2013.

U sklopu akcije “Pažnja sad!” Agencije za bezebednost saobraćaja Republike Srbije u Minicity-a posetio nas je Pažljivko da našem Saobraćajnom poligonu. Deca su se u periodu izmedju 12-15h upoznavala sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju na zabavan i praktičan način.

02. jul 2013.

Od 02-18. jula 2013., u periodu od 12-20h, preduzeće Nova Kartografija predstaviće posetiocima Minicity-a svoj edukativni i atraktivni proizvod za decu, XXL Dečju kartu sveta!

XXL Dečija karta sveta je reprezentacija karte sveta, dimenzija 135×95 cm, napravljena za decu. Karta ima, kako estetski, tako i edukativni karakter. Zabavna je i omogućava deci da otkriju i istražuju u prostoru i vremenu.

Karta je ilustrovana sa preko 400 predivnih ilustracija i u potpunosti je aktuelna, sto znači da su ucrtane sve najnovije države sveta i dostupna je posetiocima Minicity-a po  ceni od 999 dinara.

Dečija karta sveta (Nova kartorafija doo)

01. jul 2013. 

sredu, 03. jula, u periodu od 12 – 15h na naš Saobraćajni poligon stiže Pažljivko koji će nam objasniti šta sve treba da znamo o saobraćaju! Nemojte propustiti da nam se pridružite!

01. jul 2013.

Pratite nas i na Pinterest-u:  http://pinterest.com/minicitysrbija

29. jun 2013.

Danas će u periodu od10:30-12:30 u našoj SmileClinic stomatološkoj ordinaciji biti prisutan doktor koji će besplatno pregledati zubiće Vaših mališana, odgovarati na Vaša pitanja, i uz igru učiti decu kako se pravilno održava higijena zuba. :)Dobrodošli!

27. jun 2013.

SmileClinic i Minicity Vas obaveštavaju da će svake subote u periodu od 10:30-12:30 u našoj SmileClinic stomatološkoj ordinaciji biti prisutni doktori koji će odgovarati na sva Vaša pitanja, i uz igru učiti mališane pravilnim održavanjem zubića. :) Dobrodošli!

25. jun 2013.

Edukatori iz Dostignuća mladih dolaze ponovo u subotu od 17h.  Nemojte propustiti ovu jedinstvenu radionicu dečje ekonomije u Minicity-ju.

20. jun 2013.

Print

16. jun 2013.

Danas je ispred Muzeja “25.maj” održan Internacionalni dečji festival “Svet u Beogradu”. Minicity, kao prijatelj festivala, učestvovao je sa kreativnom radionicom, gde su deca uživala u kreiranju svog mini-grada od recikliranih materijala, i naučila ponešto o ekologiji.

15. jun 2013.

Danas je u Minicity-u Meda Šteda, maskota Erste Bankeproslavio je rođendan sa svojim drugarima, i poklonima obradovao 20 posetilaca!

13. jun 2013.

U Minicity Prodavnici od danas potražite LIKE FLOWERS AND BUTTERFLIES!
Umetnica Katarina Roccella bavi se slikanjem, crtanjem, dizajnom tekstila, odeće i modnih detalja. Njene božanstvene eko-friendly lutke napravljene su od materijala koje je sama dizajnirala i štampala u Americi vodenim ekološkim bojama. Inspiraciju dobija od svoja 3 deteta - jednog cvetića i dva leptirića :)
Katarinine rukotvorine, lutke, odevne predmete i maštovite detalje za dečake i devojčice možete pogledati ovde, uživajte!

13. jun 2013.

Naši drugari iz Dostignuća mladih posetiće nas 20. i 29.juna u 17h! Minicity poziva sve mališane uzrasta od 8 do 10 godina da nam se pridruže i nauče nešto o svetu štednje, razlikama između naših želja i potreba ili ulogama koje imamo u porodici, zajednici i društvu. Čekamo vas!

12. jun 2013.

U sklopu akcije “Pažnja sad!” Agencije za bezebednost saobraćaja Republike Srbije u Minicity dolazi nam Pažljivko! On sa decom prolazi kroz tipične situacije u saobraćaju u kojima bi deca trebalo da budu oprezna i pažljiva. Dođite i vi da zajedno naučimo kako se to treba ponašati u saobraćaju!

11. jun 2013.

Obaveštavamo Vas da je u Minicity Prodavnici od danas možete pronaći i predivne, unikatne, ručno rađene lutke od čarapa. Više o tome pročitajte na TAJNI ŽIVOT ČARAPA by Gordana Rakulj Radovanović.

10. jun 2013.

U Minicity Prodavnici od danas možete pronaći originalne i duhovite predmete za uređenje doma, MY NAME IS LUKA. Više čitajte ovde …

09. jun 2013.

U našoj prodanici od danas: ODISEJA!
Izdavačka kuća Odiseja objavljuje knjige za decu i odrasle i populariše brigu o životnoj sredini i uživanje u čitanju. Ovo su samo neki od naslova koje možete pronaći u našoj prodavnici. Više čitajte ovde.

05. jun 2013.

Delhaize i Unicef su danas u Minicity-u održali promociju projekta HIT JE BITI SIT,  A FIT! Dečica su uživala pripremajući obroke od svežeg voća, a mi smo naučili koje su zdrave navike u ishrani!

04. jun 2013.

Meda Šteda je danas posetio Minicity! Potražite ga ponovo  15.juna kada će u okviru promocije meseca dečje štednje imati specijalne poklone za 20 najbržih posetilaca koji se čekiraju na Erste Banka@MiniCity u okviru Foursquare mreže.

24. maj 2013