Bezbednost i nekoliko osnovnih pravila

Minicity je osmišljen i postavljen kao edukativno, interaktivno iskustvo dece i odraslih, gde su staratelji odgovorni za nadzor svoje dece u svakom trenutku.

Za vreme boravka u Minicity starateljima je strogo zabranjeno da ostave decu i napuste objekat, osim u slučaju pismene izjave o preuzimanju odgovornosti od strane novog, imenovanog staratelja koji ostaje u objektu. NAPOMENA: Deca do 5 godina moraju biti u vidokrugu staratelja sve vreme.

Staratelji i deca su dužni da u ormarićima na ulazu ostave jakne, kese, prtljag, kišobrane i sve što nije najnužnije (lična torbica).Izuzeci od pravila: bebi kolica, bebi torbe, kolica za hendikepirana lica. Na ovaj način želimo da zaštitimo posetioce za slučaj krađe i nestanka stvari. Ne prihvatamo odgovornost za nestanak tuđih stvari.

U Minicity nije dozvoljeno unositi hranu i piće (osim za bebe i osobe sa netolerancijom na određenu vrstu hrane). Hrana i piće se konzumiraju isključivo u zoni kafe-bara.

Da bismo sa naše strane pružili bezbednu sredinu u Minicity-ju, sproveli smo nekoliko bezbednosnih mera:

  • Na ulazu u centar postavili smo obezbeđenje koje, između ostalog,  prati ko ulazi i da li se sprovode osnovna pravila u centru.
  • Blokirali smo dodatna stepeništa i eskalator da bismo otklonili rizik da neko neopaženo uđe ili da dete neopaženo izađe iz centra. Na taj način smo se, osim jednog seta liftova i stepenica, potpuno izolovali od ostalih spratova u zgradi.
  • Svi članovi staff-a Robne kuće su u radio-vezi jedni sa drugima da bi se obezbedila brza reakcija po utvrđenoj proceduri za bilo koji tip krizne ili hitne situacije.
  • Odraslima bez deteta je strogo zabranjen ulaz u Minicity, osim u slučaju prethodno odobrene akreditacije.