Higijena i zdravlje

Zdravlje i dobro vaše dece je naša najveća briga.

Sigurni smo da uobičajene procedure koje primenjujemo da bismo zaštitili decu od uticaja bakterija i klica obezbeđuju zdravstveno-sigurnosni napor koji se tipično ne primenjuje u većini javnih prostora. Mi smo posvećeni nastojanju da Minicity bude bezbedno i čisto okruženje.

Minicity osoblje je dobro obučeno na temu opštih mera predostrožnosti i imaju obavezu da ih se strogo pridržavaju:

•              Često i temeljno pranje ruku

•              Nedolazak na radno mesto u slučaju prehlade ili bolesti

•              Brza reakcija u slučaju potrebe da se određeni predmet ili oblast steriliše

Sve izložbene površine, uključujući pultove, šank, stolice, stolove, klupe itd, kao i rekviziti koji se koriste, čiste se i sterilišu ekološkim rastvorom više puta u toku dana i nakon radnog vremena centra. Higijeničari koriste bezbedne rastvore za sterilizaciju svih čvrstih površina izuzev poda, uključujući pojedinačne rekvizite…

Toaleti se detaljno čiste na svakih sat vremena, uključujući i sobu za presvlačenje beba.

U Kutku za bebe postavljena je korpa za odlaganje igračaka koje su deca stavljala u usta, kako bismo ih sterilisali pre dalje upotrebe. Molimo roditelje da budu odgovorni prema ostalim posetiocima i igračke koje je njihovo dete stavljalo u usta, nakon igre ubace u ovu korpu.

Kostimi se po proceduri i standardima čiste svake nedelje. Kostim se nikada ne oblači na golo telo. Između pranja, kostimi se na kraju radnog dana blago prskaju ekološkim rastvorom za sterilizaciju.

Manji plastični rekviziti se jednom nedeljno mašinski peru vrelom vodom ili se potapaju u ekološki rastvor za sterilizaciju i suše na vazduhu.