Park

Na posebno dizajniranoj platformi stvorili smo Park za učenje i uživanje.

Zanimljivi sadržaji i programi u našem Parkiću imaju za cilj da podstaknu decu i njihove roditelje da izgrade nove navike koje vode životu u skladu sa prirodom.

Ova edukativna inicijativa nas uči o važnosti očuvanja prirode: šta je reciklaža, kako od stare flaše ili novina napraviti igračku, šta je životna sredina i šta su prirodni izvori energije. Na taj način regrutujemo generaciju svesnih zaštitnika našeg životnog okruženja!

 

ŠTA JE EKOLOGIJA?

Ekologija je nauka o planeti na kojoj živimo. Ona nas uči kako da zaštitmo Zemlju, u kakvom su odnosu priroda i živa bića u njoj, šta je to životno stanište i kako to živa bića zavise jedni od drugih.

Minicity želi da kroz zabavne i zanimljive sadržaje približi deci ovu temu i nauči ih kako da brinu o svetu u kome žive! Zbog toga ćemo u našem Parku negovati novu generaciju zaštitnika svog životnog okruženja!

Ako želite da se dodatno informišete na ovu temu, nudimo Vam razne korisne linkove i literaturu koja Vam može poslužiti da proširite svoje znanje do sledeće posete Minicity-ju! :)

Korisna literatura:

Agencija za zaštitu životne sredine, http://www.sepa.gov.rs/

Eko kuće, http://www.ekokuce.com/

Ekologija, e-magazin, http://www.ekologija.rs/

Ekološki pokret ODŽAKA, Ekologija za decu,http://www.epodzaci.org/index.php/deija-ekologija

Odiseja – ekološki plakat,http://odiseja.co.rs/images/sta%20sve%20moze%20da%20se%20reciklira.jpg

Svi pojedinci, preduzeća, organizacije, fondacije i inicijative koje žele da učestvuju u našim programima u vezi sa ekologijom mogu da nam se jave na telefon 011/414-6680

park1 Park2