Pravilnik

Dragi odrasli, mame i tate, tetke i ujaci: čitajte pažljivo!

 

Kao i svaki uređeni prostor koji posećujete, i Minicity ima svoja PRAVILA.

Potrebno je poštovati ih, kako zbog dobre atmosfere i idealnih uslova za igru, bezbednost i čistoću – tako i zbog zadovoljstva svih posetilaca. Pravila smo definisali uvažavajući stručna saznanja o interesovanjima, potrebama, mogućnostima ali i karakteristikama igre kod pojedinih uzrasnih grupa.

Molimo Vas da ih i Vi uvažite  :)

 

Kreativni dečji grad Minicity je interaktivna izložba namenjena deci od 3-12 godina.

Minicity je mesto na kome vlada tolerancija i poštovanje različitosti, prijatna atmosfera i zabava na edukativan i kreativan način.

Kod nas su sva deca dobrodošla!

 

Molimo sve odrasle da imaju u vidu:

Minicity nije vrtić, ni igraonica. Minicity se ne bavi čuvanjem dece.  

Animatori u našim radionicama nisu zaduženi da čuvaju decu, već da deci na zabavan i kreativan način približe određena zanimanja, uz poštovanje različitosti u ponašanju dece.  Za vreme boravka u Minicity-ju pratioci deteta snose odgovornost za dete u svakom smislu. Mi smo tu da decu kroz igru i druženje naučimo korisne stvari o svetu oko nas, od raznih zanimanja do timskog rada, preuzimanja odgovornosti do izražavanja kreativnosti…

Pratilac deteta ne sme napustiti centar i ostaviti dete bez nadzora, osim ukoliko brigu o detetu ne poveri drugoj odrasloj osobi, ili ukoliko su ispunjeni sledeći uslovi:

1. Ako je dete školskog uzrasta (7 ili višegodina),

2. Ako odraslo lice prihvata da potpiše pismenu saglasnost.

 

Šta sa bebama i decom predškolskog uzrasta?

Ukoliko ste poveli BEBU DO 2 GODINE, za ovaj uzrast osmišljen je Kutak za bebe, u kome je prostor i didaktika prilagođena upravo njihovim interesovanjima. Roditelj će se sam pobrinuti da bebu provede kroz ponuđene igre.

Ukoliko dete ima 2-3 GODINE, zabavan, edukativan ali i primeren sadržaj će pronaći u Kreativnoj radionici gde će imati priliku da istražuje i izrazi se kroz brojne likovne tehnike i projekte. Kreativna radionica je mesto u kojoj deca svih uzrasta mogu da stvaraju, individualno ili kao grupa, i tu je moguće ostvariti fantastičnu interakciju među decom različitih starosnih grupa.

DECA IZNAD 3 GODINE obilaze, i zadržavaju se prema sopstvenom izboru u pojedinim radionicama. Radionice su svojim sadržajem, programom, rekvizitima i materijalima prilagođeni uzrastu od 3 godine naviše. I imajte na umu: ono što je bezbedno za dete od 3 godine možda nije bezbedno za dete od 1 ili 2 godine.

DECA DO 5 GODINA moraju biti u vidokrugu staratelja sve vreme. Iako Vam se možda čini da je granica od 5 godina previsoka, morate biti svesni da je prostor od skoro 2000 m2 u dečjim očima mnogo veći i da je orijentacija dece do navedenog uzrasta u tolikom prostoru često problematična, da će se možda uplašiti, osetiti glad, žeđ, potrebu za toaletom, možda će biti neraspoloženi ili nervozni…

Ukoliko odlučite da povedete više od jednog deteta do 5 godina, morate biti spremni na obavezu da istovremeno pratite svu decu – na Vama je da se organizujete.

 

Šta ako je gužva u radionicama?

Ako je radionica koju dete izabere trenutno ispunjena većim brojem dece, Animator će ponuditi detetu neku drugu radionicu ili aktivnost, dok se ne oslobodi mesto u prostoru koje je detetu prioritetno. Animator će preuzeti odgovornost da svako dete boravi u odabranoj radionici makar na ograničeni vremenski period.

Šta ako dete ispoljava agresivno ponašanje?

U situacijama kada dete ispoljava agresivno ili destruktivno ponašanje i drastično ometa igru druge dece, Animator će zamoliti Pratioca da dete na neko vreme izvede iz radionice. Ukoliko Pratilac nije na vidiku, Animator ima obavezu da zaštiti drugu decu u prostoru i da sam izvede dete iz prostora za rad, sve dok se ne steknu uslovi da se dete vrati u igru.

 

Svoje utiske, sugestije i primedbe možete ostaviti u pismenoj formi na našem prijemnom pultu, ili popunjavanjem upitnika.

 

Želimo Vam lep provod u našem malom gradu!